سه شنبه 16 اردیبهشت 1404
توضيحات بنر تبليغاتي
Nobitex Referral Campaign Banner

صندوق گروه مالی فیروزه

صندوق سرمایه گذاری فیروزه (ثبت شده) به تمام کدهای بورسی که امروز ثبت نام خودشون رو تکمیل کنند مقداری واحد صندوق ساحل پاداش میده !

کافیه وارد لینک زیر بشید , شماره موبایل و شماره ملیتون رو ثبت کنید , بقیه اطلاعاتتون رو خود صندوق از طریق سجام داره

مقدار پاداش محدوده و به دوستانی که زودتر وارد بشن تعلق میگیره

بعد ثبت نام , روی گزینه فعال سازی بالا صفحه بزنید تا پول بیاد تو حسابتون

کمتر از ۳ دقیقه وقت میبره !

لینک پاداش 👇👇👇

https://app.firouzeh.com

نویسنده : NetFars |

 

خواص و مضرات زردچوبه

 

زردچوبه یک ادویه پرطرفدار نزد ایرانی‌ها است که به سبب رنگ زرد زیبا و طعم گرمش در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما علاوه بر طعم و رنگ ، خواص زردچوبه برای سلامتی نیز بسیار زیاد است. در واقع ، ریشه گیاه زردچوبه یک گزینه پرکاربرد در علم پزشکی سنتی و درمان گیاهی است. از همین رو ، در این مقاله قصد داریم با استفاده از اطلاعات پزشکی و علمی ، به همه خواص زردچوبه برای بدن اشاره کنیم ؛ با ما همراه باشید.

 

خواص و مضرات زردچوبه

 

خواص زردچوبه برای بدن

زردچوبه گیاهی از خانواده زنجبیل است. این گیاه عمدتا در کشوهای جنوب شرقی آسیا رشد کرده و از هندوستان می‌توان به عنوان بزرگترین پرورش دهنده زردچوبه یاد کرد. از سالیان دور ، از ریشه زردچوبه در روش درمانی سنتی آیورودا هندوستان و سایر روش‌های درمانی در این کشور استفاده می‌شده است.  در روش‌های درمانی شرق آسایی مثل طب سنتی چین نیز همواره از زردچوبه به عنوان عاملی برای از بین بردن عفونت‌ها و بهبود پوست استفاده می‌شده است.

تحقیقات جدید بر روی زردچوبه نشان داده‌اند که این گیاه حاوی ترکیباتی فعال به نام کورکومینوئید است. کورکومینوئید فعالیت‌ترین جزء ترکیبی زردچوبه بوده و بسیاری از خواص زردچوبه به وجود آن در این گیاه برمی‌گردد.

 

خواص زردچوبه برای معده و سیستم گوارش

خواص زردچوبه برای معده و سیستم گوارش ، به خواص آنتی اکسیدانی این ماده بر می‌گردد. زردچوبه می‌تواند به هضم غذا کمک کرده و برای بهبود شرایطی مثل سوزش سر دل ، درد یا التهاب و زخم معده ، عفونت هلیکوباکتر پیلوری ، از دست دادن اشتها ، اسهال ، گاز روده ، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ، بیماری های التهابی روده مانند کرون و کولیت اولسراتیو مفید باشد.

 
خواص زردچوبه برای عضلات و مفاصل

خواص ضد التهابی زردچوبه موجب رفع درد عضلات و مفاصل خواهد شد. اضافه کردن مقدار کمی زردچوبه به رژیم غذایی روزانه ، می‌تواند تا حد زیادی درد و تورم عضلات و مفاصل و همچنین درد پس از تمرین در عضلات را بهبود بخشد. علاوه بر این ، مصرف زردچوبه برای رفع کبودی (به صورت مصرف موضعی) ، کاهش درد و بهبود عملکرد در افراد مبتلا به آرتروز مفصل زانو نیز مفید است.

 
خواص زردچوبه برای پوست

استفاده از زردچوبه به صورت موضعی برای درمان خارش پوست ، گزش زالو ، آکنه ، پسوریازیس،  بیماری های التهابی پوست ، زخم‌های پوستی ، تورم و التهاب پوستی ناشی از پرتودرمانی مفید است. بعلاوه ، اضافه کردن زردچوبه یا مکمل زردچوبه به رژیم غذایی ، برای برخی شرایط مثل لیکن پلان پوستی (Lichen Planus) و لوپوس اريتماتوز سیستمیک مفید باشد.

 
زردچوبه و عفونت

یکی از توصیه‌های متداول در بسیاری از روش‌های طب سنتی برای از بین بردن عفونت‌ها ، استفاده از زردچوبه است. سرماخوردگی ، برونشیت ، عفونت ریه ، تب ، سردرد ، آبریزش و احتقان بینی ، کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و مشکلات قاعدگی در زنان از جمله شرایطی هستند که اضافه کردن زردچوبه به رژیم غذایی می‌تواند بر روی آن‌ها تاثیر مثبت بگذارد.

علاوه بر این ، رابطه زردچوبه و عفونت می‌تواند سبب بهبود عفونت چشم و تورم در لایه میانی چشم ، دردهای داخل دهان و بیماری های لثه که ناشی از عفونت هستند و همچنین احتباس آب ، التهاب مثانه و مشکلات کلیه ناشی از عفونت کلیه شود.

 

سایر خواص زردچوبه برای بدن

علاوه بر موارد عنوان شده ، زردچوبه می‌تواند سبب بهبود عملکرد سیستم عصبی ، کاهش علائم افسردگی و بیماری آلزایمر و همچنین بهبودی پس از جراحی و سرطان ، جراحی بای پس قلب و کاهش تورم و التهاب عمومی بدن شود.

 

خواص و مضرات زردچوبه

 

مضرات مصرف زردچوبه

اگرچه مصرف زردچوبه به صورت خوراکی یا شیاف در کوتاه مدت احتمالا بی ضرر است و معمولا عوارض جانبی قابل توجهی را ایجاد نمی‌کند ، اما برخی از افراد ممکن است کمی بعد از مصرف آن احساس ناراحتی کنند. به عنوان مثال ، علیرغم فواید بسیار ، در برخی موارد نادر زردچوبه برای معده مضر است و یا می‌تواند سبب بروز حالت تهوع ، سرگیجه یا اسهال شود.

در یک گزارش از مجموعه‌ای از مطالعات ، مصرف زردچوبه بیش از ۱۵۰۰ میلی گرم به شکل دو بار در روز منجر به ضربان قلبی غیرطبیعی شده بود. با این حال ، این که زردچوبه عامل اصلی این عارضه باشد مشخص نیست. به طور کلی بهتر است از مصرف مقادیر زیاد زردچوبه  اجتناب شود.

 
مصرف زردچوبه در دوران بارداری و هنگام شیردهی

استفاده از زردچوبه در غذا احتمالا بدون عارضه است. با این حال ، مصرف زردچوبه در طی حاملگی به صورت دارویی و در مقادیر بالا ، ممکن است عوارضی داشته باشد. مصرف زردچوبه در این دوران ممکن است باعث شروع یک دوره قاعدگی یا تحریک رحم شود و حاملگی را به خطر اندازد. از این رو مصرف زردچوبه در دوزهای دارویی در دوران حاملگی توصیه نمی‌شود. در حال حاضر ، اطلاعات کافی برای ارزیابی ایمنی مقادیر دارویی زردچوبه در هنگام شیردهی وجود ندارد. بهتر است از زردچوبه در طی دوران شیردهی استفاده نشود.

 
مضرات زردچوبه برای کیسه صفرا

زردچوبه می‌تواند مشکلات کیسه صفرا را بدتر کند. اگر سنگ کیسه صفرا یا انسداد مجاری صفراوی دارید ، از زردچوبه استفاده نکنید.

 

مضرات زردچوبه برای انعقاد خون

مصرف زردچوبه ممکن است زمان لازم برای انعقاد خون را افزایش دهد که این مسئله ممکن است باعث کبود شدن و خونریزی در افراد مبتلا به اختلالات خونی یا خونریزی بیش از حد در طول عمل جراحی و بعد از آن شود. بنابراین مصرف دارویی زردچوبه حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی باید متوقف گردد و در افراد دارای اختلالات خونی با احتیاط مصرف شود.

 
مضرات زردچوبه برای دیابت

کورکومین موجود در زردچوبه ، ممکن است میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد. در افراد مبتلا به دیابت ، زردچوبه باید با احتیاط مصرف گردد زیرا ممکن است باعث افت قند خون آن‌ها شود.

 
رابطه زردچوبه و ریفلاکس معده

زردچوبه می تواند باعث ناراحتی معده در برخی افراد شود یا مشکلاتی مانند ریفلاکس معده (GERD) را تشدید کند. اگر زردچوبه علائم ریفلاکس را بدتر کرد ، مصرف آن را قطع کنید.

 

زردچوبه و مشکلات مرتبط به هورمون‌های زنان

کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است مانند هورمون استروژن عمل کند و از نظر تئوری شرایط حساس به هورمون را بدتر کند. با این حال ، برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که زردچوبه اثرات استروژن را در برخی از سلول‌های سرطانی حساس به هورمون کاهش می‌دهد. بنابراین ، زردچوبه ممکن است در سرطان‌ها و مشکلات مرتبط به هورمون های زنان مفید باشد. تا زمانی که اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آید ، مصرف محتاطانه زردچوبه توصیه می‌شود.

 

خواص و مضرات زردچوبه

 

زردچوبه و نازایی

زردچوبه ممکن است سطوح تستوسترون را کاهش دهد ، باعث کاهش حرکت اسپرم شود و باروری را کاهش دهد. از این رو مصرف زردچوبه در افرادی که تمایل به تولیدمثل و زادآوری دارند ، بهتر است با احتیاط باشد.

 
مصرف زردچوبه و کمبود آهن

مقدار زیاد زردچوبه ممکن است مانع جذب آهن شود. زردچوبه باید با احتیاط در افراد مبتلا به کم خونی ناشی از کمبود آهن استفاده شود.

 
روش های مصرف زردچوبه

متداول‌ترین راه مصرف زرد چوبه افزودن پودر آن به مواد غذایی است. علاوه بر این ، مکمل و شیاف زردچوبه نیز برای مصرف در دسترس خواهند بود. شیاف زردچوبه در برخی موارد با مواد نرم کننده مثل روغن حیوانی یا همان دنبه ترکیب می‌شود. در طب سنتی از دنبه برای ترمیم زخم ها و تورم استفاده می‌شده است. به همین دلیل برخی روش‌های سنتی مدعی خواص شیاف دنبه و زردچوبه برای بیماری‌هایی مثل هموروئید هستند. با توجه به خواص ضد التهابی زرد چوبه ، خواص شیاف دنبه و زردچوبه برای هموروئید می‌تواند منطقی باشد اما تحقیقات بیشتری برای اثبات این مسئله نیاز است.

 
میزان مصرف زردچوبه

مطالعات نشان داده‌اند که میزان 500 تا 2000 میلی‌گرم در روز ، دوز موثر و ایمن مصرف زردچوبه است. البته ، میزان دقیق مصرف زدچوبه می‌تواند با توجه به شرایط پزشکی هر فرد و نوع مصرف متفاوت باشد.

 
خواص و مضرات زردچوبه

زردچوبه یکی از پرکاربردترین ادویه‌ها در جهان و البته ایران است. خواص زردچوبه برای معده و سیستم گوارش و مبارزه با التهاب‌ها اثبات شده است. با این حال ، در صورت مصرف زیاد و بی رویه ، در برخی موارد زردچوبه برای معده مضر است و می‌تواند موجب افت قند برای افراد دیابتی ، بدتر شدن شرایط ریفلاکس معده و اخلال در هورمون‌های زنانه شود.

 

دکتر سارا تبریزی
دکترای تغذیه و سلامت جامعه
متخصص رژیم درمانی از کالیفرنیا

 

به نقل از مجله پزشکی - سلامت ایرانیان آمریکا (سیب)

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : خواص و مضرات زردچوبه , ادویه , زنجبیل , از بین بردن عفونت‌ها و بهبود پوست , خواص زردچوبه برای معده و سیستم گوارش , خواص زردچوبه برای عضلات و مفاصل , خواص زردچوبه برای پوست , زردچوبه و عفونت , طب سنتی , بهبود عملکرد سیستم عصبی , مضرات مصرف زردچوبه , تهوع سرگیجه اسهال , مصرف زردچوبه در دوران بارداری و هنگام شیردهی , مضرات زردچوبه برای کیسه صفرا , مضرات زردچوبه برای انعقاد خون , مضرات زردچوبه برای دیابت , رابطه زردچوبه و ریفلاکس معده , زردچوبه و مشکلات مرتبط به هورمون‌های زنان , زردچوبه و نازایی , روش های مصرف زردچوبه ,

تاریخ : پنجشنبه 18 بهمن 1403 | نظرات (0) بازدید : 58
نویسنده : NetFars |

 

تیروئید عصبی

 

تیروئید عصبی اصطلاحی است که در زمانی بکار می‌رود که بیماری‌های تیروئید موجب بروز علائم عصبی می‌شوند.

تیروئید یک غده متابولیک بسیار مهم در بدن است و نقش بسیار زیادی را در سوخت و ساز بدن ، بر عهده دارد. بیماری‌های تیروئید اغلب موجب کاهش یا افزایش هورمون‌های تیروئید می‌شوند (کم کاری یا پرکاری تیروئید) و هر کدام از این حالت‌ها تاثیرات بسیار متنوع و وسیعی بر روی بدن خواهند داشت. در این مطلب از سری مقالات پزشکی ، به علائم عصبی تیروئید می‌پردازیم.

 

تیروئید عصبی

 

تیروئید عصبی یا علائم عصبی ناشی از کم‌کاری تیروئید

کم‌کاری تیروئید یعنی زمانی که یک بیماری در غده تیروئید ، موجب کم‌شدن هورمون‌های تیروئید در بدن شود. کم‌کاری تیروئید می‌تواند متابولیسم ، عملکردهای ذهنی ، سطح انرژی و حرکات روده را تحت تاثیر قرار دهد. بسته به میزان کاهش تولید هورمون تیروئید ، علائم عصبی تیروئیدِ شما ، ممکن است خفیف یا شدید باشد.

همچنین تیروئید عصبی ناشی از کم‌کاری تیروئید می‌تواند اختلالاتی را در اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک ایجاد کند که در این حالت عملکرد سایر غدد نیز می‌تواند دچار مشکل شود و مشکلات گوارشی نیز در بدن ایجاد کند. ( البته این حالت نادر است و در کم‌کاری تیروئیدهای طول کشیده و درمان نشده بیشتر دیده می‌شود. )

علائم عصبی تیروئید در صورتی که در نوزادان دارای کم‌کاری تیروئید وجود داشته باشد ، می‌تواند بسیار خطرناک باشد ؛ چرا که در سال‌های ابتدایی زندگی تغییرات وسیع مغز و دستگاه عصبی را داریم و درصورت کم‌بودن هورمون‌های تیروئیدی و متابولیسم مختل در بدن ، رشد و نمو مغز با مشکل مواجه شده و می‌تواند باعث ایجاد عقب ماندگی‌های ذهنی و رشدی در کودک مبتلا شود.

 
نورپاتی ناشی از کم‌کاری تیروئید

یکی از مهم‌ترین علائم عصبی کم‌کاری تیروئید ، نوروپاتی ناشی از کم‌کاری تیروئید است. کم‌کاری تیروئید درمان نشده می‌‌تواند نحوه انتقال اطلاعات از اعصاب به مغز ، نخاع و بدن را تغییر دهد که این مسئله می‌تواند شرایطی به نام نوروپاتی محیطی ایجاد کند.

علائم این حالت شامل بی‌حسی ، سوزن‌سوزن شدن ، درد یا سوزش در قسمت‌های آسیب دیده بدن است. اگر این شرایط طول بکشد ، ممکن است اعصاب محیطی برای همیشه آسیب ببینند و دیگر درمان نشوند که در نتیجه موجب از بین رفتن حس اندام‌ها می‌شود.

نوروپاتی محیطی ممکن است ناشی از کم‌کاری تیروئید شدید ، طولانی مدت و درمان نشده باشد. اگرچه ارتباط بین کم‌کاری تیروئید و نوروپاتی محیطی به طور کامل شناخته نشده است ، اما مشخص است که کم‌کاری تیروئید می‌تواند باعث احتباس مایع شود و در نتیجه بافت‌های متورم ایجاد کند که بر اعصاب محیطی فشار وارد می‌نمایند.

یکی از شایع‌ترین نواحی که در آن ، این اتفاق می‌افتد ، مچ دست است ؛ زیرا عصب دست‌ها از یک “تونل” بافت نرم عبور می‌کنند که می‌تواند متورم شود ، به عصب فشار وارد کرده و در نتیجه سندرم تونل کارپال ایجاد شود. اکثریت قریب به اتفاق موارد سندرم تونل کارپال به دلیل کم‌کاری تیروئید نیست ، اما این منطقه محتمل‌ترین ناحیه برای بروز این مشکل در کم‌کاری تیروئید است.

 

علائم تیروئید عصبی کم کار

علاوه بر موارد گفته شده ، به دلیل اختلال متابولیسم و کم‌شدن انرژِی بدن در کم‌کاری تیروئید ، یک سری تغییرات در بدن ایجاد می‌شود که می‌تواند علائم خلقی و عصبی را به دنبال داشته باشد. این علائم عبارتند از :

    خستگی
    کاهش انرژی
    خواب آلودگی
    احساس افسردگی
    اوج گرفتن بیماری‌های روانی زمینه‌ای
    افزایش وزن غیرطبیعی و کاهش اعتماد به نفس
    کند شدن حرکات بدن
    و …

 
درمان تیروئید عصبی

کم کاری تیروئید یک بیماری شناخته شده است و در صورت مراجعه به موقع و دریافت درمان (که جایگزینی هورمون‌ها است) علائم عصبی تیروئید و سایر علائم آن به سادگی برطرف شده و شخص می‌تواند زندگی نرمال و بدون مشکلی داشته باشد.

 
تیروئید عصبی پرکار

پرکاری تیروئید یعنی افزایش هورمون‌های تیروئید بیش از مقدار نرمال آن‌ها در بدن انسان ، که در واقع در این حالت سوخت و ساز در بدن افزایش یافته و علائم متفاوتی نسبت به کم کاری تیروئید ایجاد می‌شود ؛ زیاد بودن هورمون‌های تیروئیدی در بدن ، می‌تواند مشکلات فراوانی را ایجاد کند و در صورت عدم درمان ، مانند کم‌کاری تیروئید ، می‌تواند موجب بروز عوارض جبران نشدنی شود.

 

تیروئید عصبی

 

علل زیادی برای رخ‌ دادن علائم تیروئید پرکار عصبی و در واقع بروز پرکاری تیروئید وجود دارد که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارد و ممکن است برنامه درمانی ویژه خود را نیاز داشته باشد ؛ اما به طور کلی ، سوال علائم تیروئید عصبی چیست را می‌توان به این صورت پاسخ داد :

    اضطراب
    افسردگی
    اختلالات خواب
    کاهش وزن و کاهش اعتماد به نفس
    لرزش دست‌ها و پاها
    تپش قلب
    سرگیجه
    مشکلات بینایی
    خستگی بیشتر
    تغییرات خلق
    افزایش حرکات روده
    تشدید بیماری‌های روانی زمینه‌ای
    فلج ناگهانی که این علامت نسبتاً نادر است و به عنوان فلج دوره‌ای تیروتوکسیک شناخته می‌شود ؛ ضعف شدید عضلانی را شامل شده و فقط در افرادی با سطح هورمون بالا رخ می‌دهد. این بیماری عمدتاً مردان آسیایی و لاتین تبار را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

علائم تیروئید عصبی پرکار

در بالا متداول‌ترین علائم تیروئید پرکار عصبی را دیدیم که مستقیماً توسط سطح بالای هورمون‌های تیروئید ایجاد می‌شود. اما بعضی از علائم تیروئید عصبی می‌تواند در اثر عوارض و مشکلات ناشی از بالابودن هورمون‌های تیروئیدی نیز ایجاد شود.

بالابودن هورمون‌های تیروئیدی می‌تواند موجب دیابت شود که در درازمدت دیابت می‌تواند به اعصاب آسیب رسانده و موجب نوروپاتی شود.

پرکاری تیروئید می‌تواند موجب به هم ریختن هورمون‌های جنسی و اختلالات قاعدگی شود که این مشکل می‌تواند موجب نازایی گردد.

 
درمان تیروئید عصبی

درمان پرکاری تیروئید توسط داروهای آنتی‌تیروئید ( متی مازول ، کاربی مازول و… ) انجام می‌شود و در مواردی نیز از ید رادیواکتیو برای تخریب غده تیروئیدی که پرکار شده است ، استفاده می‌شود.

همچنین در موارد تومورال و مواردی که درمان دارویی جواب نمی‌دهد یا کنترا اندیکاسیون دارد ، از درمان جراحی استفاده می‌شود که در طی آن بخشی یا همه غده تیروئید برداشته می‌شود.

به طور کلی ، درمان پرکاری یا کم کاری تیروئید وابسته به علتی است که موجب این اختلال شده است و هر بیماری و علت به وجودآمدن آن ، ممکن است برنامه خاص خود را برای درمان نیاز داشته باشد.

 

تیروئید عصبی

 

تشخیص تیروئید عصبی

تشخیص تیروئید عصبی یا به طور کلی تشخیص کم‌کاری و پرکاری تیروئید متکی به تست‌های آزمایشگاهی (TSH، T4،T3 و TRU)‌ است. همچنین معاینه بالینی نیز نقش بسیار مهمی در تشخیص درست دارد ، چرا که گاهی نتایج آزمایش ، طبیعی به نظر می‌رسند اما شخص دارای علامت است.

در مواردی نیز ممکن است از اسکن هسته‌ای غده تیروئید برای تشخیص بیماری‌های تیروئید استفاده شود که در این حالت یک ماده حاجب که توسط غده تیروئید جذب شود ، به بدن تزریق می‌شود و عملکرد تیروئید مورد بررسی قرار می‌گیرد. سونوگرافی غده تیروئید نیز برای تشخیص ندول‌ها و تومورها کاربرد ویژه‌ای دارد.

 

به نقل از مجله پزشکی - سلامت ایرانیان آمریکا (سیب)

 

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : علائم تیروئید عصبی چیست ؟ , تیروئید عصبی , علائم عصبی , متابولیک , هورمون‌های تیروئید , کم کاری تیروئید , پرکاری تیروئید , مقاله پزشکی , متابولیسم , عصب سمپاتیک , عصب پاراسمپاتیک , نوروپاتی محیطی , سندرم تونل کارپال , علائم تیروئید عصبی کم کار , درمان تیروئید عصبی , تیروئید عصبی پرکار , علائم تیروئید عصبی پرکار , هورمون های جنسی , اختلالات قاعدگی , تشخیص تیروئید عصبی ,

تاریخ : جمعه 27 مهر 1403 | نظرات (0) بازدید : 90
نویسنده : NetFars |

 

فواید و مضرات روغن ذرت

 

روغن ذرت یک روغن گیاهی است که به دلیل طعم دلپذیر ، آجیلی ، سطوح نسبتاً کم اسیدهای چرب اشباع ، سطوح بالای اسید لینولئیک و سطوح پایین اسید لینولنیک ارزش غذایی دارد. روغن ذرت مصارف غیرخوراکی نیز دارد و برای مثال در ساخت لوازم آرایشی به کار می‌رود. این روغن به‌ صورت خام ، تصفیه‌ شدۀ متوسط یا کاملاً تصفیه ‌شده عرضه می‌شود. رنگ آن زرد کم‌رنگ است که به هنگام سرخ‌کردن تیره می‌شود.

 

فواید و مضرات روغن ذرت

 

استفاده روغن ذرت در غذا

روغن ذرت به دلیل طعم ملایمی که دارد یک روغن پخت‌وپز محبوب است و همچنین در انواع سس سالاد ، مارگارین‌ها ، اسپری‌ها ، سس‌ها و محصولات پخته‌شده استفاده می‌شود. این روغن نقطۀ دود حدود 230 درجۀ سانتیگراد دارد (در این دما روغن شروع به سوختن می‌کند) که گزینه‌ای عالی برای سرخ‌کردن است. البته باید توجه داشته باشید که ، نباید از روغن گرم‌شده دوباره استفاده کنید چرا که موجب افزایش ترکیبات اکسید شده و از بین رفتن ترکیبات مفید موجود در آن می‌شود.

 

مواد تشکیل دهندۀ روغن ذرت

روغن ذرت حاوی 52 درصد اسید لینولئیک است که یک اسید چرب ضروری است که در بدن انسان تولید نمی‌شود. حاوی 31 درصد اسید اولئیک ، 13 درصد پالمتیک ، 3 درصد استئاریک و 1 درصد اسید لینولنیک است. مواد غذایی‌ که حاوی مقادیر کمتری اسید لینولنیک هستند دیرتر دچار فساد و ترشیدگی می‌شوند؛ بنابراین ، روغن ذرت در مواد غذایی فراوری‌شده و سوپرمارکتی کاربرد ویژه‌ای دارد. روغن ذرت همچنین حاوی 14.84 درصد ویتامین E در هر 100 گرم است.

 

فواید روغن ذرت

ارزش غذایی : روغن ذرت با داشتن ترکیبات مفیدی مانند ویتامین E ، اسیدلینولئیک و فیتواسترول‌ها ، به نظر می‌رسد اثرات مفیدی بر سلامت بدن داشته باشد.

پوست و مو : روغن ذرت به‌علت بافت سبک و مقدار زیادی اسید لینولئیک برای مرطوب نگه‌داشتن و صاف نگه‌داشتن پوست یک ترکیب عالی است. این روغن منبع عالی آلفا توکوفرول (از مشتقات ویتامین E) است که به راحتی جذب پوست می‌شود. ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است و به محافظت از پوست در برابر اثرات رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. این روغن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 ، 6 و 9 است و حاوی ویتامین‌های E و K و سرشار از فیتواسترول است که باعث حفظ رطوبت مو ، بهبود خون‌رسانی به فولیکول مو و بهبود پوست سر می‌شود.

سلامت قلب و عروق : روغن ذرت حاوی مقادیر زیادی ویتامین E است که با خواص آنتی‌اکسیدانی که دارد از ایجاد آسیب اکسیداتیو به قلب جلوگیری می‌کند. همچنین این روغن به‌علت داشتن فیتواسترول باعث کاهش کلسترول بد می‌شود که این نیز موجب کاهش بروز بیماری‌های عروقی و سکتۀ قلبی می‌شود.

 

مضرات روغن ذرت

در مقایسه با مزایای گوناگون ، از عوارض روغن ذرت نمی‌توان چشم‌پوشی کرد ؛ ازجمله این عوارض سمیت بالقوه ، افزایش خطر ابتلا به سرطان ، افزایش خطر بیماری قلبی‌عروقی ، تحریک معده و افزایش وزن است. اگر قصد استفاده از این روغن را دارید ، حتماً از روغن ذرت ارگانیک و تصفیه‌نشده استفاده کنید که ممکن است بالاترین سطح ترکیبات بالقوۀ مفید را داشته باشد.

عدم تعادل نسبت مقدار امگا 6 و امگا 3 : روغن ذرت حاوی مقادیر بسیاری چربی‌های امگا 6 در مقایسه با امگا 3 است. در یک رژیم غذایی سالم باید تعادل میان چربی‌های امگا 3 و 6 برقرار باشد. درصورتی‌که در رژیم غذایی شما ، منبع عمدۀ تأمین لیپید روغن ذرت باشد ؛ این مورد یک نکته منفی برای سلامت شما خواهد بود که می‌تواند اثرات سوء بر سلامت قلب و عروق داشته باشد. افزایش نسبت امگا 6 به امگا 3 در رژیم غذایی ، منجر به افزایش التهاب و بدترشدن بیماری‌های مزمن نیز می‌شود.

روغن ذرت تراریخته : ذرت‌های اصلاح ژنتیک‌شده یا به‌اصطلاح تراریخته ، حاوی مقادیر بیشتری روغن هستند و در مقابل علف‌ هرزکش‌ها نیز مقاوم هستند. بنابراین ، در مراحل کاشت این ذرت‌ها ، بدون نگرانی از آسیب به محصول ، می‌توان علف‌های هرز را با علف‌هرز‌کش‌هایی مانند گلایفوسیت از بین برد. نکته منفی درمورد این ذرت‌ها ، تجمع سمومی مانند گلایفوسیت در محصول است. درحالی‌که تحقیقات کوتاه‌مدت نشان داده‌اند که ، روغن‌های ذرت تراریخته ایمن هستند ؛ اما ، نگرانی‌هایی درمورد سرطان‌زابودن و سمیت این سموم وجود دارد.

 

عوارض روغن ذرت بیشتر است یا فواید آن ؟

تا اینجای مطلب دیدیم که ، روغن ذرت در چه غذاهایی استفاده می‌شود ، چه فوایدی دارد و همچنین ضررهای آن چیست. حال شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که اصلاً روغن ذرت را مصرف کنیم یا نه؟

روغن ذرت با اینکه حاوی مواد مفیدی مانند فیتواسترول و ویتامین است ؛ اما ، یک چربی سالم محسوب نمی‌شود. در فرایند تهیۀ روغن ذرت مراحل زیادی طی می‌شود و این روغن برای اینکه مصرفی باشد باید بسیار تصفیه شود که این منجر به افزایش درصد چربی‌های امگا 6 این روغن می‌شود.

سخن آخر

جایگزین‌های سالم‌تر و مناسب‌تری برای روغن ذرت وجود دارد ؛ ازجمله روغن زیتون ، که تهیۀ آن نیاز به پردازش شیمیایی ندارد و با داشتن چربی‌های اشباع کمتر و امگا 6 کمتر ، یک گزینۀ خوب برای مدیریت وزن است. اگرچه ارزان‌تربودن روغن ذرت موجب می‌شود این روغن بیشتر استفاده شود ؛ اما اگر به دنبال یک روغن سالم هستید ، پیشنهاد می‌کنیم از روغن زیتون و نارگیل استفاده کنید.

 

به نقل از : مجله پزشکی - سلامت سیب

 

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : فواید و مضرات روغن ذرت , روغن ذرت , روغن گیاهی , اسیدهای چرب اشباع , اسید لینولئیک , اسید لینولنیک , نقطه دود , مواد تشکیل دهنده روغن ذرت , فواید روغن ذرت , ارزش غذایی روغن ذرت , فیتواسترول , مضرات روغن ذرت , عوارض روغن ذرت , روغن ذرت تراریخته , گلایفوسیت , روغن زیتون , روغن نارگیل , عکس روغن ذرت , مطلب پزشکی سلامت , corn oil ,

تاریخ : شنبه 01 اردیبهشت 1403 | نظرات (0) بازدید : 300
نویسنده : NetFars |

 

فواید بی شمار تخم مرغ

 

تخم مرغ ، غذایی خوشمزه و بی ادعاست که از دیرباز تاکنون در سفره ملت‌های مختلف خودنمایی می‌کند. کمتر خوراکی را سراغ داریم که مانند تخم‌مرغ سریع حاضر شود. در دسترس بودن تخم‌مرغ باعث شده تا بسیاری این خوراکی را به لحاظ منابع غذایی دست‌کم بگیرند. جالب‌ است بدانید یک عدد تخم‌مرغ دارای چیزی حدود ۶ گرم پروتئین است. جالب‌تر اینکه تخم‌مرغ اسید‌های آمینه‌ای دارد که بدن قادر به تولید آن‌ها نیست. فایده‌های تخم‌مرغ فقط به پروتئین و اسید آمینه آن خلاصه نمی‌شود. این خوراکی خوشمزه سرشار از مواد مغذی است و جلوی عارضه‌ قلبی را می‌گیرد. به فایده‌هایی که گفتیم خاصیت تقویت چشم و مغز را هم اضافه کنید. از آنجایی که افزایش آگاهی درباره خوراکی‌های روزانه ، تاثیر مهمی برای تغییر رژیم غذایی و خوردن غذاهایی سرشار از مواد مغذی دارد ، در ادامه اطلاعات جالبی از فایده‌های بی‌شمار تخم‌مرغ مطرح می‌کنیم.

 

فواید بی شمار تخم مرغ

 

سرشار از مواد مغذی

تخم‌مرغ بیشتر از بسیاری از خوراکی‌های پرطرفدار دارای ویتامین ، مواد معدنی و اسید‌های آمینه است. سلنیوم ، فسفر ، کولین و ویتامین B12 به‌عنوان مهم‌ترین مواد مغذی تخم‌مرغ شناخته می‌شود. به این مواد مغذی ، آنتی‌اکسیدان‌ها را هم اضافه کنید. همان‌گونه که حتماً شنیده‌اید ، آنتی اکسیدان نقش مهمی در جوان ‌نگه ‌داشتن سلول‌های بدن دارد. در نتیجه مصرف تخم‌مرغ نه ‌تنها مواد مغذیِ لازمِ بدن را تامین می‌کند ، بلکه باعث جلوی پیری را می‌گیرد.

 
کاهش سطح تری گلیسیرید خون

تری‌گلیسیرید (Triglycerides) ، نوعی چربی است که در خون وجود دارد. بدن کالری‌ مازاد خوراکی‌ها را به تری‌گلیسیرید تبدیل می‌کند. مقدار زیاد تری‌گلیسیرید احتمال ابتلا به بیماری قلبی و سکته را افزایش می‌دهد. چربی بیش‌از‌حد دور کمر ، از افزایش سطح تری‌گلیسیرید حکایت دارد. خوشبختانه سطح این ماده مضر را به‌راحتی می‌توان با خوردن تخم‌مرغ کاهش داد.

 
کاهش احتمال سکته مغزی

تحقیقات مختلفی درباره ارتباط سکته با مصرف تخم‌مرغ وجود دارد. برای نمونه می‌توان به تحقیقات اخیری اشاره کرد که چینی‌ها انجام داده‌اند. در این تحقیقات مشخص شد افرادی که روزی یک تخم‌مرغ می‌خورند ، به مقدار ۳۰ درصد کمتر در معرض سکته هموراژیک (hemorrhagic stroke) قرار دارند.

لازم به ذکر است در دنیای پزشکی به خونریزی داخل مغز ، سکته هموراژیک می‌گویند.

 
پیشگیری از بیماری‌ قلبی

تخم‌مرغ ، سپری دربرابر بیماری‌‌ قلبی ایجاد می‌کند. حتی افراد مبتلا به پیش دیابت ( prediabetes ) و دیابت نوع دوم نیز پس از خوردن خوراکی‌های سرشار از تخم‌مرغ ، مقاومت بیشتری در برابر بیماری قلبی پیدا می‌کنند. بر اساس تحقیقاتی که به آن اشاره کردیم ، افرادی که روزی یک تخم‌مرغ مصرف می‌کنند ، حدود ۲۰ درصد کمتر در معرض بیماری قلبی قرار دارند.

 
کاهش وزن

اگر روز طولانی در پیش دارید ، تخم‌مرغ را برای صبحانه انتخاب کنید. از آنجایی که تخم‌مرغ سرشار از مواد مغذی است ، مصرف آن باعث می‌شود تا در طول روز دیرتر احساس گرسنگی کنید. همچنین بدلیل کالری پایین تخم مرغ (70 کالری) این ماده غذایی جایگاه ویژه ای در میان افرادی که تمایل به کاهش وزن خود هستند دارند.

 
تقویت بینایی

تخم‌مرغ دارای آنتی‌اکسیدا‌ن‌های لوتئین (Lutein) و زآگزانتین (Zeaxanthin) است. پزشک‌های متخصص چشم به‌خوبی می‌دانند که این آنتی‌اکسیدان‌ها احتمال ایجاد آب‌ مروارید و عارضه‌‌های چشمیِ ناشی از کهولت سن را می‌گیرد. ناگفته نماند آنتی‌اکسیدان‌هایی که به‌ آن‌ها اشاره کردیم در سبزیجاتی با برگ سبز مانند اسفناج نیز وجود دارد. با این حال تخم‌مرغ منبع کامل‌تری برای این آنتی‌اکسیدان‌ها به حساب می‌آید. از طرف دیگر چربیِ تخم‌مرغ باعث جذب‌ راحت‌تر این مواد مغذی می‌شود.

 
افزایش ضریب هوشی

سلول‌های خاکستری مغز برای افزایش عملکرد نیاز به ویتامین D دارند. در این زمینه نیز می‌توانید از تخم‌مرغ کمک بگیرید. تخم‌مرغ سرشار از ویتامین D است. از طرف دیگر تخم‌مرغ دارای ماده‌ای به نام کلوئین است. به لطف این ماده ، نرون‌های مغز تقویت می‌شود. مصرف کالوئین ، رشد مغز نوزاد و جنین را به دنبال دارد. در نتیجه بانوان باردار و شیرده بهتر است تخم‌مرغ را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنند.

 
عوارض احتمالی تخم مرغ

برای شما از فایده‌های بی‌شمار تخم‌مرغ گفتیم ، با این حال این خوراکی نیز مانند هر غذای دیگری نکته‌هایی برای استفاده دارد. برای نمونه تخم‌مرغ بهتر است حتماً کاملاً پخته شود. باکتری با نام سالمونلا در بعضی از تخم‌مرغ‌ها وجود دارد. این باکتری فقط با پخته‌شدن کامل تخم‌مرغ از بین می‌رود. باکتری که از آن صحبت می‌کنیم باعث مسمومیت غذایی می‌شود. اگر خاطر شما باشد ، اشاره کردیم که تخم‌مرغ منبعی سرشار از سدیم است. هر سفیده‌ تخم‌مرغ ۴۰۳ میلی‌گرم سدیم دارد. مقدار بیش‌از‌حد سدیم عارضه‌هایی را برای افراد دچار نارسایی قلبی به دنبال دارد. بیماران مبتلا به فشار خون زیاد و دیابت نیز بهتر است در مصرف تخم‌مرغ جانب احتیاط را نگه دارند. دو وعده تخم‌مرغ در هفته از وعده‌‌های غذایی است که به این افراد پیشنهاد می‌شود.

 

به نقل از : مجله پزشکی - سلامت ایرانیان آمریکا ( سیب )

 

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : فواید بی شمار تخم مرغ , تخم مرغ , اسید‌های آمینه‌ , عارضه‌ قلبی , رژیم غذایی , کولین , ویتامین B12 , آنتی اکسیدان , جلوگیری از پیری , تری گلیسیرید , سکته مغزی , سکته هموراژیک , پیش دیابت , آنتی اکسیدا‌ن زآگزانتین , آنتی اکسیدا‌ن لوتئین , عوارض تخم مرغ , health benefits of egg , triglycerides , hemorrhagic stroke , prediabetes ,

تاریخ : جمعه 31 فروردین 1403 | نظرات (0) بازدید : 287
نویسنده : NetFars |

 

خار پاشنه پا ، از علائم تا درمان

 

پاها در یک مهندسی دقیق از 7 استخوان اصلی به همراه عضلات و رباط‌ها تشکیل شده‌اند که قادر هستند چند ده کیلو وزن بدن ما را تحمل کنند. از میان این 7 استخوان ، پاشنه بزرگ‌ترین آن‌هاست. علاوه بر این اجزای نام‌برده ، بافتی لایه مانند به نام فاشیا که مانند غلاف عضلات کف پا را در بر گرفته است ازجمله اجزای مهم این مهندسی است. در واقع التهاب در لایه فاشیای پلانتار یا کف‌پایی است که علت بروز درد در خار پاشنه پا است. خار پاشنه پا شیوع بالایی در میان جمعیت بزرگسال دارد. در یک برآورد انجام‌شده در آمریکا 11 درصد افراد بالغ در تصویربرداری اتفاقیِ صورت‌گرفته خار پاشنه پا داشتند. در این مطلب از مقالات پزشکی به بررسی خار پاشنه و درمان رسوب کلسیم در پاشنه پا می‌پردازیم.

 

 

علت رسوب کلسیم در پاشنه پا و ایجاد خار پاشنه

علت‌ تشکیل خار پاشنه وابسته به رسوب کلسیم به صورت زائده‌ای اضافه در استخوان پاشنه پا است. این زائده استخوانی کوچک را می‌توان به شکل یک خار که از پاشنه بیرون زده است در گرافی‌های استخوان دید.

به علاوه التهاب فاشیای کف پا نیز عامل مهمی در تشکیل خار پاشنه و یک علت رسوب کلسیم در پاشنه پا است. فرایند رسوب کلسیم اضافه در پاشنه پا در طی چندین ماه و به‌تدریج به دنبال اعمال فشار طولانی بر روی عضلات و رباط‌های پا ، کشش در فاشیای کف پا و پارگی در غشای اطراف استخوان پاشنه پا اتفاق می‌افتد.

 

 

از این جهت است که ، خار پاشنه شیوع بالایی در میان ورزشکاران رشته‌های دومیدانی و پرش دارد.
عامل دیگر ، بد راه رفتن و استفاده نادرست از عضلات و مفاصل است که به مرور زمان با تشکیل التهاب موضعی رسوب کلسیم در پاشنه پا و فاشیای کف پا را افزایش می‌دهد. استفاده از کفش نامناسب در هنگام ورزش نیز نقش مهمی در ایجاد خار پاشنه دارد.

موارد دیگری که می‌تواند علت رسوب کلسیم و ایجاد خار پاشنه در بیمار باشند شامل موارد زیر هستند :

    دیابت و افزایش سن
    چاقی و افزایش وزن به سبب فشار زیادی که بر عضلات و رباط‌های پا وارد می‌کند
    دوره‌های کوتاه ولی سنگین فعالیت ورزشی
    کف پای صاف یا کف پای قوس‌دار شدید

 

علامت خار پاشنه و رسوب کلسیم در پاشنه پا

خار پاشنه شیوع بسیار بالایی در افراد به‌خصوص در سنین بالا دارد؛ ولی ، اغلب علامتی ایجاد نمی‌کند. در غیر این صورت خود را با درد مزمن یا متناوبِ پاشنه پا نشان می‌دهد. درد توصیف‌شده تیز و شدید در ناحیه پاشنه پا است که به محض راه‌رفتن بیمار پس از یک دوره استراحت شروع می‌شود. بیشترین درد ناشی از رسوب کلسیم در پاشنه پا در هنگام صبح زمان بیدارشدن از خواب است.

 

 

درمان خار پاشنه

از آنجایی که شخص برای اینکه درد کمتری را تجربه کند مجبور است از پاشنه پا کمتر استفاده کند؛ بنابراین ، لنگ‌لنگان راه می‌رود. این امر به‌تدریج موجب اعمال فشار غیر یکنواخت به عضلات و استخوان‌های پا شده و در واقع علائم التهاب فاشیای کف پا و درد را تشدید می‌کند. بنابراین خار پاشنه پا به‌ظاهر بی‌اهمیت است؛ ولی ، باید آن را حتماً درمان کرد.

در ادامه به چند راهکار ساده برای درمان رسوب کلسیم در پاشنه پا و کمترکردن علائم می‌پردازیم :


استراحت : اصلی‌ترین و مهم‌ترین نکته در درمان خار پاشنه استراحت و عدم راه‌رفتن و دویدن برای مدت طولانی است.
کشش فاشیای کف پا : برای این منظور پیشنهاد می‌شود از یک باند کشی استفاده کنید. باند را بر روی کف پا قرار داده و دو طرف آن را بکشید به‌نحوی‌که انگشتان پا به ساق پا نزدیک شوند و به این وسیله فاشیا کشیده شود.
تقویت عضلات کف پا : برای این منظور سعی کنید خودکاری را از روی زمین با پا و با کمک‌گرفتن از عضلات کف پا بردارید و برای چند ثانیه نگه‌ دارید این کار به تقویت عضلات کف پا کمک کرده و از راه‌های درمان رسوب کلسیم در پا است.
کم‌کردن فشار از روی پاشنه پا : پدهای پاشنه پا که در داروخانه‌ها موجود است در داخل کفش قرار گرفته و باعث کمترشدن فشار بر روی استخوان پاشنه می‌شوند.
کاهش وزن : درمان چاقی با کم‌کردن فشار بر روی پاشنه می‌تواند علائم را بهبود ببخشد.
ماساژ : یکی از درمان‌های مؤثر ماساژ پا در آب گرم است. برای این منظور هر روز 2 مرتبه پای خود را به‌مدت ده دقیقه در یک تشت آب گرم بگذارید. سپس خشک کرده و با جسمی مثل گوشت‌کوب ضربات آرامی به پاشنه پا بزنید.
تزریق استروئید : راهکار درمانی دیگری است که درصورت پاسخ‌ندادن به مسکن‌ها و سایر درمان‌ها در نظر گرفته می‌شود.
جراحی : در موارد شدید و مختل‌کنندۀ فعالیت بیمار یا در مواردی که فرد جوان و فعال باشد جراحی کف پا و بریدن زائده استخوانی برای بیمار انجام می‌شود.

علاوه بر درمان‌های دارویی و جراحی ، روش‌های تغذیه‌ای می‌تواند تا حدودی برای بهبود خار پاشنه پا مفید باشند. در واقع تغذیه سالم چه از طریق کاهش وزن و چه از طریق محتویات آنتی‌اکسیدانی می‌تواند به کاهش بروز خار پاشنه و کم‌کردن التهاب اطراف آن کمک کند. در واقع آنتی‌اکسیدان‌ها از طریق کم‌کردن التهاب در فاشیا کف پا به کاهش درد بیمار کمک می‌کنند.

 

به نقل از مجله پزشکی سلامتی سیب

 

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : خار پاشنه پا ، از علائم تا درمان , عضله , رباط , پاشنه پا , فاشیا , کف پا , درمان رسوب کلسیم در پاشنه پا , علت رسوب کلسیم در پاشنه پا و ایجاد خار پاشنه , التهاب فاشیای کف پا , رسوب کلسیم , ورزشکاران رشته های دو میدانی و پرش , دیابت , افزایش سن , چاقی , افزایش وزن , علامت خار پاشنه و رسوب کلسیم در پاشنه پا , درمان خار پاشنه پا , ماساژ , تزریق استروئید , جراحی ,

تاریخ : جمعه 25 اسفند 1402 | نظرات (0) بازدید : 153
نویسنده : NetFars |

 

بیماری نقرس چیست و چگونه درمان می‌شود ؟

 

 

فهرست مطالب :

بیماری نقرس چیست؟
علت بیماری نقرس چیست؟
عواملی که خطرات نقرس را افزایش می‌دهند
رژیم غذایی نقرس
      میوه‌ های مضر برای نقرس
چه نوع ماهی برای نقرس مفید است؟
آیا بیماری نقرس خطرناک است؟
آزمایش نقرس چیست؟
پیشگیری
درمان
      بیماری نقرس چیست؟
      آیا نقرس باعث سرطان می‌شود؟
      نقرس درمان قطعی دارد؟ 

 

نقرس از جمله بیماری‌های شناخته شده و نسبتاً رایج در میان ایرانیان است. بااین‌حال ، بسیاری از ما اطلاعات کمی درمورد این بیماری داریم. از این‌ رو ، در این مقاله از مقالات پزشکی جدید سایت ابتدا می‌بینیم که بیماری نقرس چیست ، سپس به توضیح بیشتر درمورد این بیماری می‌پردازیم.

 

بیماری نقرس چیست ؟

برای پاسخ این سؤال که نقرس چیست و چگونه درمان میشود بهتر است ابتدا به این سؤال پاسخ دهیم که بیماری نقرس چگونه ایجاد میشود. بیماری نقرس یا Gout در اثر اختلال در سوخت‌وساز اسیداوریک در بدن ایجاد می‌شود.

در بیشتر موارد ، بیماری با التهاب دردناک مفاصل بروز می‌کند. شایع‌ترین شکل بروز بیماری به‌صورت یک حمله حاد است که در آن انگشت شست پای یک طرف دچار قرمزی ، تورم و التهاب شدید و بسیار دردناک می‌شود.

درد ، معمولاً ناگهانی در نیمه‌شب آغاز و فرد را از خواب بیدار می‌کند. شدت درد به حدی است که بیمار حتی تحمل یک روانداز و ملحفه کوچک را هم روی شست خود ندارد. نقرس ممکن است مفاصل سایر انگشتان پا و دست یا مفاصل بزرگ‌تر مانند مچ و پاشنه پا ، زانو ، مچ دست و آرنج را هم درگیر کند.

در این ‌گونه موارد ممکن است علائمی نظیر خشکی و محدودیت حرکت مفصل نیز به درد و قرمزی و تورم اضافه شوند. نقرس همچنین ممکن است باعث رسوب کریستال‌های اسیداوریک در کلیه و ایجاد سنگ کلیه شود.

 

علت بیماری نقرس چیست ؟

حال ممکن است این سؤال برایتان پیش بیاید که واقعاً علت بیماری نقرس چیست ؟ افزایش میزان اسیداوریک (Uric Acid) در بدن باعث ایجاد نقرس می‌شود. این افزایش می‌تواند به سه دلیل اتفاق بیفتد :

    بدن به‌طور طبیعی یا بر اثر یک بیماری و مصرف یک دارو میزان زیادی اسیداوریک تولید کند؛
    فرد غذاهای حاوی اسیداوریک فراوان مصرف کند؛
    کلیه فرد نتواند به میزان کافی اسیداوریک را از خون تصفیه کند.

با افزایش میزان اسیداوریک در خون ، این ماده حالت محلول خود را از دست داده و تبدیل به کریستال‌های سوزنی شکل شده و در فضای بین مفاصل و در داخل مایع مفصلی رسوب می‌کند. با افزایش میزان این کریستال‌ها در مایع مفصلی ، حرکت مفصل دردناک و محدود می‌شود. علائم نقرس در زنان و علائم نقرس در مردان مشابه است ؛ اگرچه نقرس مقداری در مردان شایع‌تر است.

معمولاً فرایند رسوب کریستال‌های اسیداوریک در مفصل برای اولین بار به‌صورت ناگهانی و به‌سرعت در مفصل شست پا اتفاق افتاده و حمله حاد نقرسی به‌صورتی‌که شرح داده شد اتفاق می‌افتد.

 

 

عواملی که خطرات نقرس را افزایش می‌دهند :

مصرف بیش‌ازحد غذاهای حاوی اسیداوریک ، زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی‌های الکلی ، نداشتن تحرک و افزایش وزن و مصرف برخی از داروها ممکن است باعث ابتلا به نقرس یا خطرات نقرس شوند.

 

رژیم غذایی نقرس :

در بیماران مبتلابه نقرس رعایت یک رژیم صحیح نقش بسیار مهمی در کنترل و درمان بیماری دارد. رژیم غذایی نقرس باید تاحدامکان حاوی اوریک‌اسید کمی ‌باشد.

غذاهایی که دارای مواد آلی به‌نام پورین (purines) هستند حاوی اسیداوریک فراوان‌اند. برخی غذاهای دریایی شامل ماهی کولی، ساردین، شاه‌ماهی ، صدف دریایی، ماهی روغن (کیسه ماهی) ، ماهی قزل‌آلا، ماهی هداک پورین فراوان دارند.

جگر قرمز ، بیکن و بوقلمون نیز مقادیر قابل‌توجهی پورین دارند. انواع گوشت قرمز مانند گوشت گوسفند و گوساله، خوک و گوشت مرغ و اردک مقادیر کمتری پورین دارند. انواع خرچنگ و میگو نیز حاوی پورین ولی با مقادیر کمتر هستند.

فقط غذاهای غیرگیاهی مقصر اسیداوریک بالا نیستند. ازجمله حبوبات مضر برای نقرس می‌توان لوبیا خشک، دال، نخود خشک، سویا، لوبیا چشم‌بلبلی و لوبیا پخته را نام برد که محتوای پورین متوسطی دارند. این حبوبات مضر برای نقرس با اینکه پورین متوسطی دارند؛ اما ، نسبت به غذاهای جانوری جایگزین‌های بهتری هستند.

غلاتی مانند بلغور جو دوسر ، سبوس گندم و جوانه گندم نیز محتوای پورین متوسطی دارند. سبزیجاتی که باید از آن اجتناب کنید شامل مارچوبه، قارچ، اسفناج و گل‌کلم هستند.

 

 

میوه‌ های مضر برای نقرس :

فروکتوز ماده‌ای است که در بسیاری از میوه‌ها وجود دارد و به آن‌ها طعم شیرین طبیعی می‌دهد. محققان ارتباط بین غذاهای سرشار از فروکتوز و علائم نقرس را گزارش می‌دهند که می‌تواند شامل درد مزمن باشد.

این میوه ‌های مضر برای نقرس عبارت‌اند از: سیب، هلو، گلابی، آلو، انگور، آلو خشک و خرما. خوردن این میوه‌ها درصورت ابتلا به نقرس اشکالی ندارد به شرطی که در حد اعتدال این کار را انجام دهید. مهم‌تر از این میوه‌ها، باید از نوشابه‌ها و آب‌میوه‌هایی که با شربت ذرت و با فروکتوز بالا شیرین شده‌اند نیز خودداری کنید. به‌جای آن، آب یا آب‌میوه‌های طبیعی بنوشید.

 

چه نوع ماهی برای نقرس مفید است ؟

گفتیم که بسیاری از غذاهای جانوری ازجمله ماهی‌ها برای نقرس مضر هستند؛ اما، شاید بخواهید بدانید که چه نوع ماهی برای نقرس مفید است و افراد مبتلا می‌توانند از آن استفاده کنند.

بهترین گزینه‌ها عبارت‌اند از : مارماهی ژاپنی، گوشت راهب ماهی، ماهی سیبل. محتوای پورین گربه‌ماهی، ماهی دست و پا، ماهی قرمز، ماهی قزل‌آلا، کف ماهی و تیلاپیا کمی بیشتر است اما گزینه‌های خوبی هستند.

 

آیا بیماری نقرس خطرناک است ؟

حال ممکن است این سؤالات برایتان پیش بیاید که آیا بیماری نقرس خطرناک است، آیا نقرس درمان قطعی دارد و آیا نقرس باعث سرطان میشود ؟

نقرس به‌خودی‌خود یک بیماری شدید و خطرناک نیست خصوصاً اگر به‌خوبی فرایند درمان و پیشگیری رعایت شود. بنابراین می‌توان گفت درصورت درمان صحیح و پیگیری مناسب نقرس خطرناک نیست.

درمورد اینکه آیا نقرس درمان قطعی دارد یا خیر ، نیز باید گفت که تاکنون دارو و درمانی وجود ندارد که علت ایجاد نقرس را کاملاً درمان کند. بلکه داروهای موجود از طریق کم‌کردن اوریک‌ اسید بدن به درمان نقرس کمک می‌کنند.

درمورد این سؤال که آیا نقرس باعث سرطان میشود نیز باید گفت خیر ، نقرس باعث سرطان نمی‌شود؛ اما، درصورت درمان‌نشدن آسیب‌های جدی به کبد، کلیه و دیگر اندام‌های بدن وارد می‌شود.

 

آزمایش نقرس چیست ؟

همان ‌گونه که گفتیم، در نقرس اوریک‌اسید افزایش می‌یابد؛ بنابراین، مهم‌ترین جزء پاسخ این سؤال که آزمایش نقرس چیست سنجش سطح اوریک‌اسید است. در کنار آن، یک آزمایش کبد و کلیه نیز انجام می‌شود و ممکن است پزشک آزمایش‌های اختصاصی‌تری برای تشخیص درخواست دهد.

همچنین ، در بیشتر مواقع که فرد با حملات حاد مراجعه می‌کند ممکن است نمونه‌گیری از مایع مفصلی و آزمایش آن نیز انجام شود.

 
پیشگیری :

داشتن یک رژیم غذایی مناسب و جلوگیری از افزایش بیش‌ازحد وزن، پرهیز از زیاده‌روی در مصرف گوشت به اشکال مختلف (حتی غذاهای دریایی) ، اجتناب از مصرف بیش‌ازحد نوشیدنی‌های الکلی و افزودن مقادیر متعادل از غلات، سبزیجات و میوه‌ها به رژیم غذایی روزانه می‌تواند به پیشگیری از بیماری نقرس کمک کند.

 
درمان :

درمان حمله حاد نقرسی به شکل درمان دارویی و شامل داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDS) و کورتیکواستروئیدها است. درمان مراحل مزمن بیماری نیز شامل داروهایی است که میزان اسیداوریک خون را به روش‌های مختلف کاهش می‌دهند.

افراد مبتلا باید از مصرف غذاهای حاوی پورین پرهیز کرده و آب فراوان بنوشند تا کلیه بتواند اسیداوریک اضافی را تصفیه کند. ورزش و تحرک کافی نیز باید پس از برطرف‌شدن حمله حاد نقرس در برنامۀ روزانۀ مبتلایان گنجانده شود. در دورۀ حمله حاد نقرسی باید از مصرف موادی که ادرار را اسیدی می‌کنند اجتناب کرد. بهتر است که دستورالعمل کامل غذایی برای این بیماران را پزشک آموزش دهد.

در خاتمه باید یادآور شد که، متأسفانه سن ابتلا به نقرس در حال کاهش است. در گذشته نقرس به بیماری پولدارها معروف بود ؛ چون ، سایر طبقات اجتماعی استطاعت مصرف زیاد گوشت را نداشتند و سبک زندگی ایشان مبتنی بر تحرک فراوان بود. تغییر سبک زندگی و کم‌تحرکی و رژیم غذایی نامناسب از عوامل افزایش میزان نقرس و کاهش سن ابتلا به آن هستند. رعایت رژیم غذایی مناسب ، پرهیز از مصرف بیش‎ازحد الکل و داشتن تحرک کافی عواملی هستند که می‌توانند تا حد زیادی از خطر ابتلا به نقرس بکاهند.

 

سوالات متداول در مورد بیماری نقرس :

 
بیماری نقرس چیست ؟

بیماری نقرس یا Gout در اثر اختلال در سوخت‌وساز اسیداوریک در بدن ایجاد می‌شود.

 
آیا نقرس باعث سرطان می‌شود ؟

خیر. نقرس به‌خودی‌خود یک بیماری شدید و خطرناک نیست خصوصاً اگر به‌خوبی فرایند درمان و پیشگیری رعایت شود. بنابراین می‌توان گفت درصورت درمان صحیح و پیگیری مناسب نقرس خطرناک نیست.

 
نقرس درمان قطعی دارد ؟

تاکنون دارو و درمانی وجود ندارد که علت ایجاد نقرس را کاملاً درمان کند. بلکه داروهای موجود از طریق کم‌کردن اوریک‌اسید بدن به درمان نقرس کمک می‌کنند.

 

به نقل از : مجله پزشکی سلامتی سیب seebmagazine

 

امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

برچسب ها : بیماری نقرس چیست و چگونه درمان می‌شود ؟ , بیماری نقرس چیست ؟ , بیماری نقرس یا Gout , علت بیماری نقرس چیست ؟ , نوشیدنی های الکلی , میوه‌ های مضر برای نقرس , نقرس , سرطان , آزمایش نقرس چیست ؟ , پیشگیری , رژیم غذایی , درمان , سن ابتلا به نقرس , دارو ,

تاریخ : جمعه 11 اسفند 1402 | نظرات (0) بازدید : 630

عکس هایی از ساختمان جالبی در نیاوران تاریخ : جمعه 12 اردیبهشت 1404
خواص و مضرات زردچوبه تاریخ : پنجشنبه 18 بهمن 1403
ترول سایپا تاریخ : جمعه 21 دی 1403
ترول تایپ تاریخ : جمعه 21 دی 1403
ترول اجسام شفاف تاریخ : جمعه 21 دی 1403
ترول شامپو خریدن دخترا و پسرا تاریخ : جمعه 21 دی 1403
ترول انعکاس صدای کوهستان تاریخ : جمعه 21 دی 1403
آخرین كلمات برخی افراد به نقل از عزرائیل ! تاریخ : جمعه 09 آذر 1403
هر آنچه که در مورد صلوات باید بدانید تاریخ : جمعه 09 آذر 1403
ترول دوش گرفتن با آب سرد تاریخ : جمعه 25 آبان 1403
قانون مدنی و اصلاحات بعدی تاریخ : جمعه 25 آبان 1403
تیروئید عصبی تاریخ : جمعه 27 مهر 1403
روانشناسی شکل امضا تاریخ : جمعه 27 مهر 1403
حالت چشم دانشجویان دختر و پسر تاریخ : دوشنبه 28 خرداد 1403
ماجرای طنز دختر مکزیکی و نامزدش ! تاریخ : دوشنبه 28 خرداد 1403
عکس انواع خر تاریخ : جمعه 04 خرداد 1403
عکس شجره نامه پادشاهان هخامنشی تاریخ : جمعه 04 خرداد 1403
عکس چهره دختر خانم ها بعد از بیدار شدن تاریخ : جمعه 28 اردیبهشت 1403
آموزش کاربردی چند ضد حال اساسی تاریخ : جمعه 28 اردیبهشت 1403
داستان کوتاه و خواندنی پیرمرد و دخترک تاریخ : جمعه 07 اردیبهشت 1403

تعداد صفحات : 9


فروشگاه اینترنتی
نت فارس
firefox
opera
google chrome
safari